Inicio General Así fue la Asamblea general de Juniors MD

Así fue la Asamblea general de Juniors MD

El passat cap de setmana el Moviment Juniors va inaugurar el curs com és tradició amb la celebració de l’Assemblea General.

El dissabte per la vesprada els carrers d’Utiel van començar a omplir-se de panyoletes i de joves que acudien des de tots els punts de la Diòcesi per a passar un cap de setmana de treball i de convivència. A les 18:00 de la vesprada el col·legi Santa Ana de la localitat utielana obria les seues portes i començaven les primeres activitats del cap de setmana amb una oració d’inici.

A continuació, es va celebrar el “Aplec de Secretaris d’Animació i Formació”, que va estar dirigit per Javier Bernardini i María Soria, Secretaris Diocesans de Formació i Animació respectivament. En aquesta trobada es va reunir als diferents secretaris de cadascuna de les Vicaries amb l’objectiu d’establir unes línies de treball comuns. Paral·lelament, els Caps de Centre es reunien amb els Vicepresidents del Moviment, Nacho Grande i Dolo Navarro, en dues taules de treball per a analitzar els Estatuts de Juniors i abordar una possible actualització.

Després d’una vesprada d’intens treball, els participants es van dirigir al Centre Juniors Beato Francisco Gálvez d’aquesta la localitat per a sopar i celebrar una oració dirigida per Fran Martínez, Consiliari Diocesà. A l’endemà, el nombre d’assistents es va duplicar, era un dels moments més importants del curs, l’Assemblea General.

El col·legi Santa Ana va acollir aquesta activitat en la qual es presenten les propostes per al curs i sobretot en el qual els Centres exerceixen el seu dret de participació, aprovant les diferents propostes i exposant les seues opinions. José Luis Ramírez, alcalde d’Utiel, i Gonzalo Viana, regidor de joventut, ambdós antics Educadors del Moviment, van ser els encarregats d’inaugurar l’Assemblea. El matí va estar dedicada a la revisió de la gestió de la Comissió Ejecutiva al llarg del barrer curs i a la presentació i aprovació de les activitats i accions previstes per al curs 2008-2009. I també, per a la presentació de la Delegació Sant Mauro. Aquest nou projecte que va ser explicat per Toni Molins i Virgilio González, antics Presidents Diocesans de Juniors, pretén reunir als antics membres del Moviment per a ser treballant i ajudant a les noves generacions.

A les13.30 hores, es va celebrar una eucaristia presidida per monsenyor En Esteban Escudero, Bisbe auxiliar de València, en la qual el President Diocesano, Carlos Chova va imposar les panyoletes als nous Delegats i Subdelegats: José Comino (Delegat de la Zona L´Horta Nord, Vicaria I), Marta Gimeno (Subdelegada de la Zona Marjal del Moro, Vicaria III), Juan Serrano (Delegat de la Zona Montcabrer, Vicaria IV) i Luis Vañó (Subdelegado de la Zona Montcabrer). També va rebre la panyoleta Ramón Hurtado, Consiliari de la Zona de la Ceba al Vi. A la tarda es va presentar el nou projecte de participació familiar en el Moviment Juniors, una iniciativa que pretén intensificar i organitzar la col·laboració dels pares en el Moviment diocesà. Aquest projecte ha estat elaborat per un grup de treball format per antics Educadors i pares, i va contar amb una acollida extraordinària entre els presents. L’últim punt del dia va estar dedicat al temps de Compromís, una iniciativa que pretén ampliar el projecte educatiu de Juniors perquè no se centre només en els xiquets i adolescents i atenga també a la Joventut.

Mireia García, Secretaria d’Identitat i Projecte i En Edgar Esteve, President de la Comissió per a la Infància i la Joventut del Arquebisbat, van ser els encarregats d’informar sobre aquest tema. Edgar Esteve va aprofitar també per a presentar el Fòrum de Pastoral Juvenil que es realitzarà a novembre a Madrid i que comptarà amb la participació de diferents membres de Juniors.

La jornada va concloure amb la benedicció de Monsenyor Esteban Escudero i les seues paraules d’agraïment per la tasca de tots els Centres.